Zeer geslaagde Scholencross in Doornzele met zege voor de Runners Evergem

Foto’s van de Scholencross kan u bekijken op www.evergem.be/sport.

Voor het 35ste jaar op rij stond aan de mooie Dries in Doornzele de Scholencross op het menu. Verschillende honderden leerlingen uit de Evergemse scholen kwamen vol goede moed aan de start. De meisjes uit het 1ste leerjaar mochten als allereersten aan de bak. Zij werden hierbij deskundig begeleid door de voor- én achterlopers van AS Rieme en onze joggingclub Runners Evergem. De ruime publieke belangstelling van ouders, grootouders en andere sympathisanten was voor alle jonge atleetjes een meer dan welgekomen steun. Gelukkig kwam naast de bewolking ook de zon af en toe piepen en bleef het de gehele namiddag droog. Maar door de regen van de voorbije dagen was het parcours hier en daar nogal drassig. De onvermijdelijke val- en glijpartijen bleven wel tot een minimum beperkt.

Traditioneel stond als laatste de loop voor de vaders en mannelijke leerkrachten geprogrammeerd. Onze toppers lieten zich hierbij niet onbetuigd: Kristof Verstraete en Steven Verniers namen van bij de start de groep van 30 deelnemers op sleeptouw. In hun wielzog volgde o.a. ene William Vyncke. Na 1.850 meter – verdeeld over 5 rondjes in het groen van Doornzele – eindigde William op een mooie 5de plaats. Onze 2 klasbakken vooraan liepen een dijk van een wedstrijd. Steven stelde in de laatste halve ronde z’n 2de plaats veilig, na een sterke Kristof die deze cross op zijn erelijst mocht bijschrijven.

Het bestuur van de Runners Evergem dankt alle leden voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde editie in een organisatie van de Sportdienst en  Evergem Sport vzw! en in samenwerking met AS Rieme vzw.

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s